Vår story

Av krögare, för krögare

Av krögare,
för krögare.

Det började med en populär krog som ändå inte var lönsam – och ett Excel-ark som vände förlusten till vinst. Idag har Excel-arket blivit till fyra kompletta system för upplevelseindustrin, men grundtanken är densamma: att skapa lönsamhet så att ni kan fokusera på smaker och upplevelser.

Att framgångsrikt driva en krog, ett hotell eller ett annat företag inom upplevelseindustrin är en process som består av hundratals små och snabba beslut – varje dag. På Caspeco vet vi att slutresultatet är summan av alla de besluten, och att en lyckad och lönsam kväll är långt ifrån en tillfällighet.Från popularitet till lönsamhet

Dagens Caspeco uppstod år 2006 – i mötet mellan en legendarisk krögare och en smart Uppsala-student. Per Söderqvist hade drivit ett antal populära krogar, men med blandad ekonomisk framgång. När han drev krog i Uppsala tog han in en sommarpraktikant för att hjälpa honom att få koll på utgifter, inkomster, marginaler och bemanning. Med hjälp av ett egenutvecklat excel-ark kunde Per Söderqvist över en natt få en helt ny överblick – och lönsamheten steg.

Det som också steg var intresset för hur Per Söderqvist helt plötsligt lyckats vända förlust till vinst. Flera krögare hörde av sig och ville veta hur det gick till – de ville också få koll på ekonomin och kunna ta smartare affärsbeslut. Caspeco var fött.

Fler krögare hörde av sig och ville veta hur det gick till – de ville också få koll på ekonomin och kunna ta smartare beslut. Caspeco var fött.

Funktioner som gör skillnad

Idag erbjuder Caspeco fyra kompletta system för krogar och upplevelse-
industrin. Vi kallar dem Bokning, Kassa, Personal och Analys – och tillsammans kan de driva hela din verksamhet framåt. Vi har fyllt våra system med funktioner som vi vet gör skillnad; de sparar tid, minskar risken för misstag, förbättrar kommunikationen och ökar marginaler både vad gäller löneprocent och råvaror.

Caspecos grundare Per Söderqvist när det begav sig
caspecos grundare per
med rötterna i krogbranschen
Caspeco kommer från krogbranschen och kan den innan och ut

Vi kan krog och upplevelseföretag.

Vi som jobbar på Caspeco kan restaurang-, hotell- och upplevelsebranschen. Många av oss har jobbat länge inom den, och andra har jobbat länge här på Caspeco med att hjälpa krögare och entreprenörer med deras utmaningar. Det gör att vi förstår vilka utmaningar som finns, och hur vardagen ser ut och ska se ut för att löpa på smärtfritt, kul och lönsamt. Våra system är utvecklade och sammansatta för att hjälpa er i er dagliga verksamhet – i varje litet steg från bokning till betalning. Vi vill förhöja upplevelsen för gäster och medarbetare, och se till att ni kan fokusera på att skapa smaker och minnen. Och på att skapa lönsamhet, så klart.

“De sparar tid, minskar risken för misstag, förbättrar kommunikationen och ökar marginalerna avsevärt.”

Har du frågor om våra system eller om något annat? Läs mer här eller kontakta oss så berättar vi mer.

Caspeco i siffror

58.000

Timmar R&D och utveckling per år.

2.500

Aktiva kunder i hela Norden.

89.000

Löner som hanteras per månad

18.000

Bordsbokningar
genomförda dagligen

Jobba med oss. Vi har redigt kul ihop.

Bli en del av vårt växande team. Vi har mycket kul för oss och vi hjälps åt att utveckla våra potentialer.

Gör karriär hos oss