Mats Ferm

Caspeco siktar på vidare expansion med ny vd.

Press

Efter tio år som vd för Caspeco lämnar Krister Fingal över rollen till Mats Ferm, som tillträder den 1 september 2023.

-”Caspeco är ett väldigt fint bolag och det blir kul att komma in i ett skede där det är fokus på ytterligare expansion och tillväxt. Min bakgrund från växande SaaS-bolag och mitt intresse för produktutveckling och internationalisering gör att detta känns helt optimalt” säger Mats.

Sedan starten 2006 har Caspeco haft bra tillväxt under lönsamhet. Den kompletta plattformen för restauranger och upplevelseindustrin uppskattas av fler än 2000 kunder för sin unika helhetslösning, användarvänlighet och support. Det syns om inte annat i kundundersökningarna och den marknadsledande positionen. Bolaget omsätter idag mer än 100 miljoner kronor och har 150 medarbetare.

I våras klev mjukvaruinvesteraren Monterro in som partner för att hjälpa Caspeco att öka takten i produktutvecklingen och expandera bolaget till fler nordiska länder.

-”Under de tio år som Krister varit ledare, inspiratör och idéspruta har vi cementerat vår plats på den svenska marknaden och vi har en produktportfölj som gör oss helt unika i en alltmer digitaliserad värld.” säger Per Söderqvist, grundare av Caspeco. ”Och det här är bara början. Vi har en fantastisk resa framför oss och därför är jag övertygad om att bytet av vd som vi nu gör kommer i helt rätt läge. Caspeco är redo att ta nästa steg ut i världen och Mats är rätt person att leda det.”

Huvudägaren Monterro har stor erfarenhet av att växa bolag internationellt och ser en stark affärspotential för Caspeco.

-”Mats erfarenhet av att leda och utveckla mjukvarubolag gör honom till rätt person att ta över rodret efter Krister,” säger Thomas Bill Revland, medgrundare av Monterro och styrelseordförande i Caspeco. ”Bolaget har en fantastisk potential att fortsätta växa i den starka digitaliseringstrenden vi nu ser inom branschen.”

Krister Fingal kommer att fortsätta sitt engagemang i Caspeco genom styrelsearbete.

-”Jag är otroligt tacksam och stolt för det förtroende som Per och även alla medarbetare och kunder gett mig genom åren,” säger Krister. Att fått vara VD för Caspeco har varit extremt roligt och lärorikt.  Med Monterro, Mats och alla andra duktiga medarbetare, kommer vi fortsätta att utvecklas och skörda stora framgångar. Det skall bli mycket kul och intressant att fortsätta bidra så gott jag kan som delägare och medlem i styrelsen.”

För mer information:

Thomas Bill Revland, 08 -200556

Krister Fingal, 018 - 100018