Hoppa till innehåll

Att rabattera är tyvärr nödvändigt ibland, tänk att vi, gud förbjude, av någon anledning inte skulle nå upp till den önskade nivån av service en dag. Då kanske vi skulle behöva kompensera en gäst med en gnutta rabatt.
En grundtanke i Caspeco Checkout är att det är väldigt flexibelt, samtidigt tycker vi att manövrar som tar emot lite gärna kan få vara lite styltiga. Som till exempel att rabattera en tournedos, det vill vi ju helst inte göra, men det går såklart.

I exemplet nedan ger jag 10% rabatt på en tournedos, eftersom den tog lite för lång tid att få fram.
Först delar jag notan och lägger in alla artiklar utom tournedosen i nota 1.

Nu när vi bara har tournedosen kvar så skapar vi 9 notor till med lägg till knappen, sedan delar vi vår tournedos på 10, och skapar därmed fragment på 10% av vår artikel. Detta är inget att rädas, det är otroligt smidigt med vår splitfunktion och tar bara några sekunder.

När vi delat tournedosen och tryckt på klar så går vi helt enkelt nedifrån och upp och ”kryssar” alla delnotor utom 2, vi får då 0.9 Tournedos i huvudnotan och 0.1 Tournedos i delnota 2. Vi kan då lägga en 100% rabatt på nota 2 och lägga in 0.9 Tournedos i nota 1 och ta betalt som vanligt.

Det vore toppen om ni inte behöver gagnar er av den här kunskapen!